Can Altay

Ar/Ge Kunst, Bolzano, Bozen, VFI – VIRGOLO FUTURE INSTITUTE, Can Altay

Doç.Dr. Can Altay

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı

Altay, gündelik hayatın siyaseti, kamusal mekan, kent yaşamı, kullanım nesneleri ve sanatsal eylem üzerine çalışmalar yürüten bir sanatçı ve akademisyendir. Sergiler ve yayınlar üzerinden beden bulan yapıtları çoğu zaman görsel ve mekansal çıktılar içerir. Bolzano, İstanbul, Utrecht, Londra, Berlin, Bristol ve Bilbao’da kişisel sergiler gerçekleştirmiş olan Altay’ın yapıtları İstanbul, Havana, Busan, Marrakech, Selanik, Gwangju ve Taipei Bienallerinde yer almış; Walker Art Center, PS1 MoMA, ZKM, Van Abbe Museum ve SALT gibi kurumlarda sergilenmiştir. Ayrıca Rotterdam Mimarlık Bienali (2009) ve Açık Şehir İstanbul (2010) sergilerinde küratör olarak görev almıştır. Yazı ve araştırmaları, MIT Press, Routledge, Wiley yayınevlerinden kitaplarda; AD Architectural Design, Journal of Architectural Education, Frieze, Arredamento Mimarlık, Sanat Dünyamız gibi süreli yayınlarda yer almıştır. Altay, Ahali: A Journal for Setting a Setting’in kurucu editörlüğünü üstlenmektedir.