Fazıl Akın

fazPhot

2010 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nü bitirdi. 2010-2013 yılları arasında aynı bölümde “Endüstriyel Tasarımcılara Yönelik Malzeme Bilgisi” üzerine yüksek lisans (M.Sc.) çalışması yaptı. 2014 yılında İsviçre’de “Gelecek Senaryoları ve Tasarımcılar Tarafından Kullanımı” üzerine tez ve “Yemek Kültürünün Geleceği Hakkında Çocukları Bilgi- ve İlgi- lendirme Kiti” projesiyle Ürün Tasarımı ve Yönetimi Yüksek Lisans (M.A.) Programı’ndan mezun oldu. 2014 yılında Massimo Banzi’nin ve Giorgio Olivero’nun yönettiği Etkileşim Tasarımı alanında “İleri Seviyede Ürün Tasarımı” modülünü tamamladı. Şu anda İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde doktora çalışmasına devam ediyor.